top of page
  • Writer's pictureEszter Edelmann

A HŐS ÚTJA: ÉLETMÓDVÁLTÁS A FUNKCIONÁLIS MEDICINA ELVEI MENTÉN - 1. rész

Életmódot váltani olyan, mint egy népmesei történet. Akaszd nyakadba tarisznyádat, megmutatom neked velem hogy volt...



1. A hétköznapi világ


Éltem éldegéltem egy átlagos kétgyerekes anyuka életét - pedig 30 éve fennálló autoimmun gyulladásos bélbetegségem van. Ettem a tejfölös lángost sörrel a Balatonon, ha rossz kedvem volt elrágcsáltam egy fél tábla csokit, kakaóscsigakávé-val indítottam a reggelt és a gombás-ricottás olasz tészta volt a vígasz kajám. Éjfélig néztem a sorozatokat összebújva a párommal, pörgettem egyik napot a másik után. Minden faszának tűnt. Aztán mégsem.

2. Kalandra hívás


Fogytam és gyenge voltam, hullott a hajam évek óta, iszonyatos fájdalmas nehézségekkel és vérzéssel a wc-ben. Hogy segítsek magamon, ettem az útifűhéj magot meg innen-onnan kapott ötlet alapján a mindenfélét. Fel sem merült egy komplexebb váltás lehetősége. A colitis és az azzal járó nehézségek olyan rég óta voltak az életem részei, hogy fel sem merült bennem: ez így nem oké. Ez lehetne másképpen is.



3. A hívás visszautasítása


Visszagondolva 20 évvel ezelőtt egy halk szavú helyettesítő háziorvos bácsi - szürkére mosott köppenyben - csendesen említette, hogy vannak olyan kutatások, mi szerint érdemes ételallergiák mentén kezelni a colitist...ami megjegyzését én úgy pöcköltem el magamtól, mint egy poloskát. "Ezt a marhaságot..." felkiáltással. Aztán jött a rák.


40 éves szülinapom előtt fél évvel a jobb mellemen végig húztam a kezem és ott volt egy csomó. Gyakorlott strucc politikusként vártam még egy hónapot, mire elmentem ultrahangra. "Jóindulatúnak tűnik, de azért csináljuk biopsziát!" A karácsonyi nagy leállásba már úgy mentünk bele, hogy tudtuk - rossz indulatú daganattal van dolgunk. Ezt a hívást már nem lehetett visszautasítani.


4. Találkozás a mentorral


Bár a poszt sorozatot a funkcionális medicinának szándékoztam szentelni, van itt még olyan mentor és eszköz, ami mellett nem szabad elmenni.


Az első mentor


nagyon is közel volt. Akkor már fél éve Féderer Ágnesnél tanultam családállítást a Rendszerakadémián. A diagnózis után első utam hozzá vezetett, hiszen a tünet-modellezés pont arra való, hogy a betegségek lelki, transzgenerációs, spirituális hátterét felfedjük. Hát....meg is kaptam a válaszom. Köze volt el nem ismert gyerekkori áldozathozatalhoz, későbbi állításokból kiderült, hogy köze van a zsidósághoz való fura kötődésemhez és bizony erősen kapcsolódott a rák a meglévő bélgyulladásomhoz.


Szándékozom sokat írni még transzgenerációs elakadásokról, mert kritikusan fontosan tartom az egyéb síkokról származó stressz megoldását egy gyógyulási folyamatban, de most térjünk vissza a Hős útjának fő csapására, az életmód váltásra.


Tehát az ösvényen lementem a föld alá/betértem a barlangba/elmentem állítani, ahol találkoztam egy bölccsel/orákulummal/családállítóval - ki-ki hitrendszere szerint válassza ki - aki megmutatta nekem a következő képet: a gyulladásos bélbetegség és a transzgenerációs elakadásom képviselője egymás mellett állnak az állítási képben és előttük áll a rák képviselője. Pont így állnak a szülők és a gyerek egy rendezett képben. Mit olvasunk le ebből? Hogy a gyulladásos bélbetegség és a transzgenerációs elakadásom együtt hozzák létre a rákot.


eEz után az állítás után már nem lehetett kérdés, hogy nem elég kioperálni, kemoterápiával kigyomlálni majd sugárterápiával szétolvasztani az érintett szöveteket, hanem komplexebb hozzá állás kell. Nem elég a rákot gyógyítani, hanem a bélrendszeremet is helyre kell tenni. 30 év után meg kell adni neki a lehetőséget a regenerálódásra, újjáépülésre.


Kijőve a mesebeli barlangból tarisznyámban vittem magammal az első kincset, bölcsek kövét. A tudást, hogy mit kell megoldjak a lelkemben és mi az, amit a testemért már most azonnal megtehetek....folytatom egy következő posztban...


Ha neked is van kérdésed azzal kapcsolatban, hogy a tüneteid szólnak-e másról mint a fizikumod egyensúlytalanságáról, keress bátran!

Csoportos állítási napot tartok minden hónapban és egyéniben folyamatosan.


 

Fontos!

A tünet-állítás nem diagnózis készítés, nem helyettesíti az orvos általi kivizsgálást és az általuk javasolt terápiák követését. A lelki-transzgenerációs sík csak szelete a holisztikus szemléletnek.


Hiába gyógyul a lelked, ha a tested közben kifárad!

 






26 views0 comments
bottom of page