top of page

Coaching
A tudatosítás művészete

Van, hogy szükséged van valakire, aki úgy hallgat meg, hogy nem ad tanácsot, nem terel valamilyen irányba. Ítéletmentes, értő és megértő.  Én így tudok jelen lenni veled és kísérni a változásod folyamatában.

Gyere tovább! Bemutatom mi a coaching, hogyan dolgozom, mire számíthatsz! 

A coaching  egy folyamat, melynek kiindulópontja egy állapot, helyzet, amin szeretnél változtatni. Ha már a coach-nál ülsz, azt jelenti, hogy energiát is mozgosítottál annak érdekében, hogy valami változzon. Gratulálok! Elkezdődött az utad!

Folyamatban dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy legalább 8-10 alkalommal találkozunk kétheti rendszerességgel. Ez azért fontos, hogy legyen időd megfigyelni a működésed, feldolgozni a tapasztalataidat az üléseken és belakni a változást, az új működésed.

Más, mint egy baráti beszélgetés

Egy ülés 55 perc és ezzel a kérdéssel kezdődik:

 

Ma mire fókuszáljunk? A coaching abban (is) különbözik egy baráti beszélgetéstől, hogy van egy előre meghatározott iránya. Az irányt te szabod meg, én segítek a folyamat első ülésén "kifaragni", hiszen néha nem is egyértelmű, hogy mivel lesz a munka. (Lehet pont azzal, hogy nehéz megmondanod, hova szeretnél eljutni.)

A coachingban együtt megyünk a Te önismereti utadon támogató és elfogadó hangulatban. Segítek észre venni a működésed azon részeit, amit eddig kevésbé ismertél, folytatjuk a tudatosítással - miről szól, minek szól, mivel is van dolog - megérkezünk egy fontos pillanatba, ahol átélheted azt, aki éppen most vagy. Ez maga a transzformációt elindító pillanat, ahonnan már tervezhetők a következő lépéseket, amik már tudnak jobban szolgálni téged, mint mint az eddigiek.  

A módszerbe beletartozik a megfelelő feltételek melletti konfrontáció és közben fontos, hogy amikor megnehezedik a  változás érezd: nem vagy egyedül, ott vagyok veled.

Mi nem coaching?

A legtöbb témának van terápiás mélysége. A coaching odaáig tud elvinni, hogy azonosítsd milyen érzelem feldolgozásával van dolgod, milyen viszonyrendszerben akadtál el és ha, de az érzelem feldolgozásában segíteni már egy terapeutával való kapcsolat tud.

 

Pszichológus, terapeuta felkeresését fogom javasolni például akkor ha azt találjuk, hogy egy célod eléréséhez integrálnod kell egy olyan részed, amihez a kapcsolódásod akadályozott vagy nehezen szabályozod a feltörő érzelmeidet, romlik az alvásod, testi panaszaid jelennek meg a munka hatására. A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF)  erre vonatkozóan nagyon pontos útmutatásokat ad, amit én ICF  tagként követek. Coachingban csak mentálisan egészséges, felnőtt vehet részt.

bottom of page