top of page
  • Writer's pictureEszter Edelmann

Tünetek és amik mögöttük vannak - a tünet-modellezés

Updated: Aug 9, 2022Rendszerelemek tünet-modellezéshez
Tünet és ami mögötte lehet

 

Ez a módszer nem gyógyít. Nem helyettesíti az orvosi kivizsgálást és az orvos által javasolt terápiák követését.

 

A módszer erőssége, hogy


komplexen mutatja meg azt, amiben vagy.

A test-lélek-szellem összekapcsolódik és áthatja egymást, ráadásul erre a hármasra erősen hat a környezet. A tünet-modellezés abban segít, hogy felfedezhesd az eszközöket, amikkel tudatosan támogatni tudod magad az egészség felé vezető úton.


A Bert Hellinger nevéhez fűződő családállítás módszerét (többet erről itt)használva, az ú.n. információs mezőre támaszkodva hozunk fel tudatos szintre olyan összefüggéseket és tudást belőled, amiről nem is gondoltad, hogy van neked.


A tünetedet állítjuk az állítás fókuszába és megnézzük, mi az ami hat rá a fizikiai, lelki, spirituális síkról, van-e hatás a családi mezőből, mire reagál jól vagy rosszul a környezetből. Az állítás célja, hogy utána járjunk: van-e a tünetednek egyéb háttere, mint a fizikumod és ha van, tegyük helyére, hogy hatni tudjanak a terápiák.


Gyere tovább, mesélem bővebben:


Milliónyi benyomás, adat, információ éri a homo sapienst minden másodpercben, amit az agyunk hatékonyan kezel. Van, amit kategóriákba tesz (ez finom, ez meg nem), általánosít (minden, ami zöld az fúj....) stb. vagy egyszerűen elsüllyeszt egy kevésbé tudatos szintre.


Amikor valami nem jól működik, akkor fontossá válik, hogy a lehető legtöbb adat alapján tudjunk döntéseket hozni, a lehető legtöbb dolog legyen tudatos szinten. Ekkor


kellenek nagyon azok a bizonyos elsüllyesztett, a hétköznapokban nem tudott részek is.

A rendszerállítás módszere ezen információk előhívására ad lehetőséget. Tudományos bizonyítéka nincs még annak, hogy hogyan működik a dolog - köze lehet a tükörneuronokhoz vagy a kollektív tudatalattihoz - de 40 év tapasztalata azt mutatja, hogy működik. A modellezés során a rendszerelemek között érzékelt viszonyok tükrözik a nem tudatos térben összeállt kapcsolódásokat.


A módszer első lépése, hogy lemodellezük azokat a hatásokat, amik befolyásolják a tünetedet. Megnézzük, hogy a fizikai, spirituális, lelki, transzgenerációs síkok közül éri-e valami és azt is felfedezhetjük, hogy van-e olyan környezeti hatás pld.: a táplálkozás, víz, alvás minősége, ami befolyásolja a tünet alakulását.


Miután "bemértük", hogy mi hat a tünetedre - második lépésben és csak ha kéred - elindulunk a rendrakás felé. (A rendről itt olvashatsz) A cél, hogy "letisztuljon" a tüneted. Például: ha hatott rá valamilyen transzgenerációs hatás, az tudatosodjon benned. Ezután lehetőséged van meglátni azt is, hogy nincs szükséged a tünetre ahhoz, hogy kapcsolódni tudj a felmenőidhez. Így a tünet elveszítheti funkcióját és bár lehet, hogy nem tűnik el maradéktalanul, sokkal jobban tud majd reagálni a kapott terápiákra.


Fontos különbséget tenni betegség és tünet között. Hiszem és tapasztalom (a saját történetemet itt olvashatod), hogy a diagnosztizálás orvosi kompetencia, ezért a testi problémákat megfigyelt jelenségként, tünetként kezelem. Az állítások során ezeknek a jelenségeknek, tüneteknek az esetleges kapcsolódásait kutatjuk anélkül, hogy diagnosztizál vagy gyógyítani próbálnánk.34 views0 comments

תגובות


bottom of page